ΥΓΕΙΑ

Τα Συστατικά Μας by “Touch of Pure”

Πρεβιοτικά

Μόλις τελευταία μελέτες επιστημόνων σχετικά με το ανθρώπινο μικροβίωμα κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα πρεβιοτικά κάνουν καλό στο δέρμα μας και στα βακτήρια της μασχάλης. Πρόκειται για τα θρεπτικά συστατικά (φρουκτο-ολιγοσακχαρίτες και ινουλίνες) τα οποία και τρέφουν και βοηθούν τα ήδη υπάρχοντα ευεργετικά βακτήρια του μικροβιώματος να αναπτυχθούν, να διατηρηθούν και να καταπολεμήσουν τα “κακά βακτήρια” που υπάρχουν στο σώμα μας και είναι υπεύθυνα για τις δυσάρεστες οσμές.
Το στρες, η ρύπανση και η ακτινοβολία UV, σε συνδυασμό με τα ακατάλληλα αποσμητικά και σαπούνια καθαρισμού, δύνανται να τροποποιήσουν τους μικροβιακούς πληθυσμούς της μασχάλης απομακρύνοντας όλα τα καλά βακτήρια που χρειαζόμαστε. Τα πρεβιοτικά όμως συστατικά, όπως η ξυλιτόλη και η ινουλίνη, δίνοντας τροφή στα καλά βακτήρια που υπάρχουν στη μασχάλη απομακρύνουν τις άσχημες μυρωδιές και παράλληλα ενισχύουν την άμυνα του δέρματος απέναντι στις περιβαλλοντικές επιθέσεις επαναφέροντας την ωφέλιμη μικροβιακή χλωρίδα.

Βιολογικό λάδι αγριελιάς

Για την αρχαία θεραπευτική το πιο εκλεκτό ελαιόλαδο ήταν αυτό που έδινε η αγριελιά. Ο Πλίνιος ο Πρεσβύτερος στο έργο του Φυσική Ιστορία (Naturalis Historia) αναφέρει ότι το λάδι αυτό ήταν σπάνιο και παραγόταν με την «απαλή» σύνθλιψη της ελιάς χωρίς την παρεμβολή ζεστού νερού.
Το λάδι αγριελιάς (Olea Sylvestris Oil) είναι πλούσιο σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και αντιοξειδωτικά και περιέχει ελαϊκό οξύ και άλλα τριγλυκερίδια. Η μεγαλύτερη περιεκτικότητά του (από ό,τι στο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο) στις πολυφαινόλες ελαιοκανθάλη, ελαιασίνη και ελαιοευρωπεΐνη σε συνδυασμό με τις μεγάλες ποσότητες φυτοστερολών και σκουαλενίου που περιέχει κάνει το αγριέλαιο να έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Παράλληλα, με τα φυσικά θρεπτικά συστατικά του ρυθμίζει και διατηρεί την λιπαρότητα του επιδερμικού φραγμού, συμβάλλει στη διατήρηση της υγρασίας του δέρματος, το μαλακώνει και το βοηθά να διατηρεί την αντοχή και την ελαστικότητά του, αφήνοντας μεταξένια αίσθηση.

Βιολογική αλόη βέρα

Η Αλόη Βέρα, γνωστή από αρχαιοτάτων χρόνων για τις φαρμακευτικές, θεραπευτικές και καλλυντικές της ιδιότητες, είναι θαυματουργό φυτό με περισσότερα από 75 θρεπτικά συστατικά. Η μεγάλη περιεκτικότητα της Aloe Vera σε νερό (99%), σε συνδυασμό με τα θρεπτικά συστατικά και τα συμπλέγματα βιταμινών που εμπεριέχει, συντελεί στη βαθιά ενυδάτωση και θρέψη του δέρματος, στην καταπολέμηση της τοξίνωσης και των ελεύθερων ριζών.
Περιέχει σειρά ισχυρών αντιοξειδωτικών, τις πολυφαινόλες, οι οποίες βάσει επιστημονικών ερευνών, βοηθούν στη μείωση του πληθυσμού επιβλαβών βακτηρίων. Η μυκητοκτόνα και αντιμικροβιακή δράση του φυτού αποτρέπει τη δημιουργία λοιμώξεων από τις μικρές εκδορές που προκαλούνται από το ξύρισμα της μασχάλης και παράλληλα η ανακούφιση του κνησμού και η καταστολή αιμορραγιών είναι κάποια ακόμη από τα οφέλη της.
Η αντιφλεγμονώδη, αποτοξινωτική και αντιμικροβιακή δράση της έχει εξαιρετικές ενυδατικές, αναπλαστικές και επουλωτικές ιδιότητες για το δέρμα.

Αποσμητικός κρύσταλλος

Πρόκειται για φυσικό ορυκτό το οποίο όταν χρησιμοποιείται στα αποσμητικά δρα ως όπλο κατά της δυσοσμίας χωρίς να φράσσει τους πόρους. Εμποδίζει την ανάπτυξη των μικροοργανισμών που προκαλούν τις δυσάρεστες οσμές του σώματος, επιτρέποντας τη φυσική εφίδρωση.
Αποτελεί την καλύτερη εναλλακτική λύση φυσικού αντι-ιδρωτικού έναντι του ένυδρου άλατος χλωρίου με αργίλιο (ένωση αλουμινίου) που απαντάται συχνότερα στα αποσμητικά του εμπορίου. Είναι ασφαλές στη χρήση και δεν απορροφάται από τον οργανισμό.


Καστορέλαιο

Δεν είναι τυχαία η επιλογή του καστορέλαιου στη σύσταση του αποσμητικού μας. Τα τελευταία χρόνια έχει κερδίσει μεγάλη δημοσιότητα λόγω των εξαιρετικών αντιφλεγμονωδών, αντιοξειδωτικών και μαλακτικών ιδιοτήτων του. Καθώς είναι πλούσιο σε ρικινολεϊκό οξύ, ένα μονοακόρεστο λιπαρό οξύ που δρα ως υγραντικό, χρησιμοποιείται όχι μόνο για τη βαθιά ενυδάτωση του δέρματος, αποκαθιστώντας τον δερματικό υδρολιπιδικό φραγμό, αλλά και για την ανακούφιση του ξηρού, ερεθισμένου δέρματος.
Επιπλέον, μελέτες έχουν δείξει ότι όταν το καστορέλαιο εφαρμόζεται τοπικά, μειώνει τη φλεγμονή και το πρήξιμο και ανακουφίζει από τον πόνο. Οι αντιμικροβιακές του ιδιότητες βοηθούν στην καταπολέμηση της βακτηριακής υπερανάπτυξης αναστέλλοντας την ανάπτυξη αρκετών βακτηρίων, συμπεριλαμβανομένου του Staphylococcus aureus. Τέλος, βοηθά στην επούλωση πληγών του δέρματος προάγοντας την ανάπτυξη νέου ιστού και αποτρέποντας τη συσσώρευση νεκρών κυττάρων του δέρματος.

Εκχύλισμα χαμομηλιού

Χρησιμοποιείται ευρέως για τις καταπραϋντικές, αντιφλεγμονώδεις, μαλακτικές και αντιμικροβιακές του ιδιότητες καθώς και για το ότι είναι αντι-ερεθιστικό, μη φαγεσωρογόνο και υποαλλεργικό. Οι ενεργές ενώσεις φλαβονειδών που περιέχει, λόγω της αγγειοδιασταλτικής τους δράσης, αυξάνουν τη ροή του αίματος στο δέρμα και επιταχύνουν τη θεραπεία του κατεστραμμένου δέρματος (από εκδορές, πληγές, ερεθισμούς) καταπραΰνοντάς το και ανακουφίζοντας οποιαδήποτε δυσφορία.
Λόγω της ικανότητάς του να εξουδετερώνει τους ερεθιστικούς παράγοντες του δέρματος είναι ιδανικό για χρήση ακόμη και σε ευαίσθητα δέρματα. Έχοντας την ιδιότητα να διεισδύει κάτω από την επιφάνεια του δέρματος (την οφείλει στα συστατικά χαμαζουλίνη και α-βισαβολόλη), βοηθά στην απορρόφηση των υπόλοιπων συστατικών του αποσμητικού και εξασφαλίζει τη μέγιστη δράση του.

Προβιταμίνη Β5

Πρόκειται για ένα μικρό θαύμα για την επιδερμίδα της μασχάλης, αφού βοηθά στην ενυδάτωση των βαθύτερων στοιβάδων του δέρματος και κατά συνέπεια στην ανάπλασή του, βελτιώνοντας όχι μόνο την απαλότητα και την ελαστικότητά του αλλά και την υφή και τον τόνο του δέρματος.
Χάρη στις αναγεννητικές της ιδιότητες αποκαθίσταται η λειτουργία του επιδερμικού φραγμού στη μασχάλη και επιταχύνεται η ανανέωση των κυττάρων της, με αποτέλεσμα να ενισχύεται η συνολική υγεία του δέρματος. Λόγω των ισχυρών αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων της μειώνει την ερυθρότητα και τη φλεγμονή που προκαλείται από τις εκδορές ή κοψίματα, και ανακουφίζει τη μασχάλη από ερεθισμούς. Ως εκ τούτου, είναι ιδανική και για ευαίσθητες, τραχιές και ερεθισμένες επιδερμίδες.

Αιθέριο έλαιο Λεβάντα

Η φρέσκια αρωματική νότα λουλουδιών του έλαιου αυτού ηρεμεί, απομακρύνει το στρες και βελτιώνει τη διάθεση. Η χρήση του στο αποσμητικό μας έχει πολλαπλές ιδιότητες: αναλγητικές, αντιβακτηριδιακές, αντιφλεγμονώδεις, αντισηπτικές, απολυμαντικές και επουλωτικές.
Το έλαιο λεβάντας εξουδετερώνει τα βακτήρια, μειώνει τις φλεγμονές (χάρη στη β-καρυοφυλίνη), συνδράμει στον καθαρισμό του δέρματος και στη μείωση των κηλίδων, της ερυθρότητας και των ερεθισμών, καταπραΰνει το έκζεμα και το ξηρό δέρμα. Τυχόν εγκαύματα, εκδορές ή μικροί τραυματισμοί από το ξύρισμα, με το αιθέριο έλαιο λεβάντας αποκαθίστανται, καθώς αυτό μπορεί να βοηθήσει στην επιτάχυνση της διαδικασίας επούλωσης των πληγών και, σύμφωνα με τους ερευνητές, προωθεί την ανάπλαση του δερματικού ιστού.

Αιθέριο έλαιο Λεμόνι

Το δυνατό, καθαρό άρωμα κίτρου που έχει το αιθέριο έλαιο λεμονιού το καθιστά ένα από τα πιο εύκολα αναγνωρίσιμα έλαια το οποίο έχει αναζωογονητική και φρέσκια μυρωδιά. Είναι το ιδανικό έλαιο που αναστέλλει την ανάπτυξη ιών και βακτηρίων χάρη στις δύο βασικές του ουσίες, το λιμονένιο και το β-πινένιο, και πολύ αποτελεσματικό ενάντια στις λοιμώξεις. Ως αντισηπτικό, συνδράμει στην αποκατάσταση της φυσικής ισορροπίας του δέρματος, στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του και στη μείωση του υπερβολικού σμήγματος.
Οι αντιβακτηριδιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του βοηθούν στην ανακούφιση των ερεθισμών του δέρματος και στη βελτίωση των κατεστραμμένων ιστών του. Οι αποτοξινωτικές, στυπτικές, απολυμαντικές και αντιμυκητιακές του ιδιότητες επιταχύνουν τη διαδικασία επούλωσης, προάγουν την ανανέωση των κυττάρων του δέρματος και το φρεσκάρουν δίνοντας μια αίσθηση αναζωογόνησης και θετικής διάθεσης.

Αιθέριο έλαιο Τεϊόδεντρο

Πρόκειται για ένα από τα πιο ευεργετικά αιθέρια έλαια που πρέπει να περιλαμβάνονται σε ένα αποσμητικό λόγω των φυσικών αντισηπτικών ιδιοτήτων του και της αντιφλεγμονώδους και αντιμικροβιακής δράσης του. Δρα με φυσικό τρόπο στην αποτοξίνωση της μασχάλης καθώς και στην αντιμετώπιση της μυρωδιάς του σώματος εν γένει, αφού καταπολεμά τους μύκητες που ζουν σε ζεστά, υγρά περιβάλλοντα (όπως είναι το εσωτερικό της μασχάλης μας).
Την αντιβακτηριδιακή και αντιμυκητιακή του δράση την οφείλει στα κύρια δραστικά συστατικά του, δηλαδή τους υδρογονάνθρακες τερπενίου, τα μονοτερπένια και τα σεσκιτερπένια, τα οποία βοηθούν στην απομάκρυνση των βακτηρίων που είναι υπεύθυνα για τη μυρωδιά του ιδρώτα. Το αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρο λειτουργεί ως ισχυρό απολυμαντικό και είναι ιδανικό για την καταπολέμηση λοιμώξεων και ερεθισμών του δέρματος. Είναι ευρέως γνωστό για τις ισχυρές αντισηπτικές του ιδιότητες και την ικανότητά του να επουλώνει πληγές και να θεραπεύει δερματικά προβλήματα.

Αιθέριο έλαιο Γεράνι

Ο υπέροχος συνδυασμός λουλουδιού και μέντας που διακρίνει το γεράνι καθώς και το γεγονός ότι λειτουργεί ως ρυθμιστής στην παραγωγή του σμήγματος, το καθιστά ένα θαυμάσιο αποσμητικό με μεγάλη διάρκεια. Καθώς απορροφάται από τον οργανισμό και αποβάλλεται μέσω εφίδρωσης, ο ιδρώτας σας θα μοσχοβολά σαν λουλούδι! Ένα φυσικό και ευεργετικό άρωμα που σε καθημερινή χρήση σας κρατά φρέσκους όλη τη μέρα. Γνωστό για τις αντιμικροβιακές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητές του ενάντια σε 24 είδη βακτηρίων και μυκήτων δεν αφήνει μικρόβια και βακτηρίδια να αναπτυχθούν στις πληγές, εξαλείφει τις οσμές του σώματος και μας κρατά ασφαλείς από λοιμώξεις.

Αιθέριο έλαιο Δενδρολίβανο

Tο οξειδωτικό στρες, βάσει τελευταίων μελετών, έχει βαρύνοντα ρόλο στη μυρωδιά της μασχάλης και το αιθέριο έλαιο του δενδρολίβανου φαίνεται να βοηθά στη μείωση της εφίδρωσης. Το μαγευτικό ξυλώδες άρωμα βοτάνων που το χαρακτηρίζει ανακουφίζει από το άγχος, ανεβάζει τη διάθεση και το πιο σημαντικό λειτουργεί ως εκπληκτικός ανασταλτικός παράγοντας της άσχημης μυρωδιάς. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η υψηλή αντιοξειδωτική του δράση έχει αποδοθεί στα κύρια χημικά συστατικά του, την καρνοσόλη, το καρνοσικό οξύ, το ουρσολικό οξύ, το ροσμαρινικό οξύ και το καφεϊκό οξύ, ενώ οι αποσμητικές και αντιοξειδωτικές του ιδιότητες οφείλονται σε συγκεκριμένες χημικές ουσίες που περιέχονται στο δεντρολίβανο.
Παράλληλα, λόγω των αντιμικροβιακών και βελτιωτικών ιδιοτήτων του στο δέρμα, απομακρύνει τα βακτήρια που «τρέφονται» με την πρωτεΐνη και τα λιπίδια του ιδρώτα και προκαλούν την κακοσμία του σώματος. Το αιθέριο έλαιο του δενδρολίβανου μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής των ιστών και θεωρείται ότι καταπολεμά τα ανθεκτικά στα αντιβιοτικά βακτήρια. Τέλος, πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή αιθέρια έλαια γνωστό για την ικανότητά του να δημιουργεί συναισθήματα τόνωσης και αναζωογόνησης.